Echipa

Educație și cercetare din 1926

CS II Dr. Emanuel Ștefan Baltag – Director Stațiune
Pasionat de ornitologie încă din școala generală, a absolvit Facultatea de Biologie, specializarea Biologie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmând apoi masterul în Biodiversitatea și Productivitatea Ecosistemelor, doctoratul și post-doctoratul cu teme axate pe ecologia păsărilor răpitoare de zi.
Este pasionat de păsări și natură în general, chiar dacă în ultima perioadă se ocupă predominant de modelare spațială de date, statistică spațială, selectivitatea habitatului, sisteme și metode de monitorizare și analize populaționale, studii biometrice și mai ales de influențele climatice asupra migrației păsărilor.
A participat la numeroase proiecte de cercetare, monitorizare și conservare a speciilor de păsări și mamifere desfășurate în România și în Republica Moldova. Din 2013 este ambasador pentru Eurasia al Conservation Leadership Programme, ajutând tinerii cercetători din Europa și Asia să se formeze în domeniul Conservării Naturii.

Paul-Cristian Dincă – Administrator Stațiune de Cercetare

               Absolvent al Facultații de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a urmat studiile de master în Biodiversitatea și Productivitatea Ecosistemelor din cadrul aceleiași facultăți, apoi studiile doctorale în domeniul herpetologiei. Pasionat de herpetologie și natură în ansamblul ei a pus bazele alături de colegii săi Asociației Grupul Herpetologic Moldavica, ONG ce se ocupă cu studiul și ocrotirea amfibienilor, reptilelor și a naturii. A avut un parcurs activ în viața academică, participând frecvent la conferinte naționale și internaționale din aria zoologiei și a făcut parte din echipe de experți în cadrul unor proiecte de cercetare, monitorizare și educare din România. La momentul actual prezintă un interes deosebit față de proiectele de educare a publicului larg în conștientizarea importanței protecției faunei sălbatice și a mediului înconjurător.

Dr. Vitalie Ajder – Asistent de cercetare științifică

Doctor în biologie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a activat ca cercetător coordonator la Institutul de Ecologie și Geografie al Academiei de Științe din Moldova. Continuă să fie implicat în monitorizarea păsărilor în România și Republica Moldova, concentrându-se pe relația complexă dintre păsări și habitatele lor. Activitatea sa, inclusiv coordonarea programelor naționale și internaționale de monitorizare a păsărilor, a avut un impact semnificativ în colectarea și analiza datelor despre populațiile de păsări, a succesului reproductiv și a utilizării habitatelor. A participat la numeroase proiecte naționale și internaționale, având un impact semnificativ asupra înțelegerii și conservării speciilor. Publicațiile sale științifice dar și implicarea activă în organizații precum Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii din Moldova și Societatea Ornitologică Română reflectă angajamentul său față de protejarea naturii și promovarea cercetării ca fundament al conservării durabile.

Drd. Alexandru-Mihai Pintilioaie – Asistent de cercetare științifică

Pasionat de lumea vie încă din clasele primare, a absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmând apoi un program de masterat în Conservarea Biodiversității și studii doctorale în domeniul entomologiei. A participat dea lungul timpului în diverse proiecte naționale de cercetare și monitorizare, în special pe partea de nevertebrate, în calitate de expert entomolog. Este interesat în special de dinamica și ecologia speciilor de insecte alohtone cu caracter invaziv din România, dar aria sa largă de expertiză în entomologie îi permite să fie flexibil în ceea ce privește temele de cercetare din domeniu. Prezintă de asemenea un interes deosebit în ceea ce privește studiul păsărilor, fiind un membru activ al Societății Ornitologice Române, în cadrul căreia a participat la numeroase proiecte din țară. Este implicat și în cadrul observatorului ornitologic Agigea Bird Observatory, unde activează ca inelator, studiind migrația păsărilor și relația acestora cu diverse specii de insecte ectoparazite.

Drd. Ioana Claudia Moroșan – Expert ecolog

Absolventă a Facultații de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a urmat studiile de master în Genetică Moleculară din cadrul aceleiași facultăți, specializându-se pe experimente în laborator, dar a dezvoltat în paralel și experiența în teren. În prezent, este doctorandă în domeniul biologiei vegetale și a publicat articole din cercetările sale în reviste cotate ISI cu factor de impact. În afara sferei botanicii, este pasionată de ornitologie, herpetologie și ecologie, fiind membru al Grupului Herpetologic Moldavica încă din anul 2017, și voluntar la stația de inelare Agigea Bird Observatory din cadrul Stațiunii Biologice Marine “Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea. A lucrat ca ecolog în proiecte de monitorizare a biodiversității, îndeplinind și rolul de consultant în elaborarea proiectelor de management a unor arii naturale protejate, dar și ca organizator de evenimente în cadrul Stațiunii Biologice Marine “Prof. Dr. Ioan Borcea”. Datorită acestor experiențe, a dezvoltat un interes pentru educarea publicului, în special a copiilor și tinerilor, cu privire la importanța conservării biodiversității și a respectării și protejării naturii.

Drd. Laura Topală – Medic Veterinar

Absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. În prezent student doctorand în cadrul Universității București-Facultatea de Biologie unde stiudiază impactul microplasticului asupra faunei piscicole și aviare din Delta Dunării și Tehnician în cadrul proiectului “Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 și a ariei naturale protejate de interes național Dunele Marine de la Agigea”. Iubește mult animalele și natura, este pasionată de fotografie și de drumeții, în special montane. Fiind o fire curioasă este permanent interesată să învețe noi lucruri despre lumea înconjurătoare, în momentul de față fiind și voluntar în cadrul stațiunii de inelat păsări Agigea Bird Observatory.

Petronel Spaseni – Herpetolog

Absolvent al Facultații de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Petronel Spaseni a urmat un program de masterat în Conservarea Biodiversității în cadrul aceleiași instituții. Este pasionat de ecologie, cu un interes deosebit pentru nișele ecologice utilizate de speciile de reptile. În prezent este student doctorand, iar cercetarea sa se concentrează pe frecvența, cauzele și efectele variațiilor de colorit la specii de șerpi tereștri. De-a lungul carierei, a participat ca herpetolog în numeroase proiecte naționale de cercetare și monitorizare. Totodată, a oferit consultanță de specialitate pentru prevenirea și reducerea impactului asupra habitatelor și speciilor, în cadrul unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, a energiei eoliene și a rețelelor feroviare.

Daniel Moroi – Geograf

Absolvent al Facultății de Geografie a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prezintă un interes deosebit pentru tot cee ace înseamnă mediul natural. Membru al Asociației Grupul Herpetologic Moldavica, a avut un parcurs activ în diverse proiecte de conservare a naturii, monitorizare a faunei sălbatice și de educație ecologică. Implicarea sa continua în activități cu plublicul larg, în relația cu finanțatorii proiectelor din care a facut parte, precum și cunoștintele în domeniul IT și web-design, sunt atuuri ce îl promovează în echipa noastră.