Str. Nicolae Titulescu Nr. 163, Agigea, Constanța
0241 742940, 0726249309, 0747109930

Echipa

CS III Dr. Emanuel Ștefan Baltag – Director Stațiune 

               Pasionat de ornitologie încă din școala generală, a absolvit Facultatea de Biologie, specializarea Biologie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmând apoi masterul în Biodiversitatea și Productivitatea Ecosistemelor, doctoratul și post-doctoratul cu teme axate pe ecologia păsărilor răpitoare de zi.

               Este pasionat de păsări și natură în general, chiar dacă în ultima perioadă se ocupă predominant de modelare spațială de date, statistică spațială, selectivitatea habitatului, sisteme și metode de monitorizare și analize populaționale, studii biometrice și mai ales de influențele climatice asupra migrației păsărilor.

               A participat la numeroase proiecte de cercetare, monitorizare și conservare a speciilor de păsări și mamifere desfășurate în România și în Republica Moldova. Din 2013 este ambasador pentru Eurasia al Conservation Leadership Programme, ajutând tinerii cercetători din Europa și Asia să se formeze în domeniul Conservării Naturii.


Drd. Paul-Cristian Dincă – Administrator Stațiune de Cercetare

               Absolvent al Facultații de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a urmat studiile de master în Biodiversitatea și Productivitatea Ecosistemelor din cadrul aceleiași facultăți, apoi studiile doctorale în domeniul herpetologiei. Pasionat de herpetologie și natură în ansamblul ei a pus bazele alături de colegii săi Asociației Grupul Herpetologic Moldavica, ONG ce se ocupă cu studiul și ocrotirea amfibienilor, reptilelor și a naturii.

               A avut un parcurs activ în viața academică, participând frecvent la conferinte naționale și internaționale din aria zoologiei și a făcut parte din echipe de experți în cadrul unor proiecte de cercetare, monitorizare și educare din România.

               La momentul actual prezintă un interes deosebit față de proiectele de educare a publicului larg în conștientizarea importanței protecției faunei sălbatice și a mediului înconjurător.


Mădălina Viciriuc – Asistent de cercetare științifică

Absolventă a Facultății de Biologie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a urmat studiile masterale în Conservarea Biodiversității și doctoratul în domeniul Entomologiei. Principala direcție de cercetare este taxonomia integratoare a parazitoizilor implicați în combatere biologică, participând atât la proiecte de cercetare națională cât și internațională. Spiritul dinamic îi permite să împartă activitățile de laborator cu cele de teren, reușind astfel să realizeze studii de filogenie și filogeografie într-o manieră integratoare.